Kennelpiirin ystävyysottelu

KENNELPIIRIEN YSTÄVYYSOTTELU SUOMENPYSTYKORVILLE

1. Tarkoitus

Ystävyysottelun tarkoituksena on edistää Kansalliskoiramme, Suomenpystykorvan harrastusta sekä tarjota asiasta kiinnostuneille säännöllinen tapaamis- ja kilpailutilaisuus. Erityistavoitteena on innostaa myös uusia, aloittelevia harrastajia mukaan toimintaan.

2. Osallistuvat kennelpiirit

3. Järjestelyt, ajankohta, talousvastuu ja osallistumismaksu

Kukin kennelpiiri järjestää Ystävyysottelun vuorotellen seuraavasti: v.2001,2004,2007… Suur-Savo, 2002,2005,2008… Kymi, 2003,2006,2009… Keski-Suomi. Järjestystä voidaan vuosittain tarvittaessa vaihtaa.

Kennelpiirit delegoivat Ystävyysottelun järjestämisen yhdistyksille: Suur-Savon Pystykorvakerho ry, Keski-Suomen Puna-mustat Pystykorvayhdistys ry ja Kymenläänin Pystykorvakerho ry. Tarvittaessa Ystävyysottelun voi järjestää myös joku muu kennelpiirin jäsenyhdistys.

Ystävyysottelu on yksipäiväinen ja järjestetään kulloinkin Haukku- Ottelun ja vuoden vaihteen välisenä aikana. Kukin Ystävyysottelun järjestäjä/kennelpiiri vastaavat vuorollaan ottelun taloudesta. Osallistumismaksu on puolet kulloisesta Haukku- Ottelun osallistumismaksusta. Kennelpiirit tukevat Ystävyysottelua maksamalla edustajiensa osallistumismaksut.

4.  Joukkueet, koirat, palkintotuomarit ja ylituomari

Kukin kennelpiiri huolehtii koiriensa mukaan palkintotuomarit. Järjestelyvuorossa oleva   kennelpiiri kutsuu Ystävyysottelun Ylituomarin seuraavana järjestelyvuorossa olevasta kennelpiiristä.

5. Tulokset ja kiertopalkinto

Ystävyysottelun voittaa se kennelpiiri, jonka kolmen(3) koiran yhteenlaskettu pistemäärä on korkein. Tasapisteiden sattuessa ratkaisee voiton ensin paras pistemäärä ja toiseksi nartun pistemäärä.

Ystävyysotteluun hankitaan yhdessä kiertopalkinto. Sen saa kulloinkin haltuunsa vuodeksi voittaneen piirin paras koira. Kiertopalkinto katkeaa, kun joku kennelpiiri on voittanut sen kolmesti(3) ja jää sen koiranomistajan haltuun, jolla on ollut voittaneen piirin korkein pistemäärä.